de dames van Vox Clara
de Dirigente
het Bestuur

De Dirigente van Vox Clara

De sopraan Maria Rosenmöller is geboren in Münster (Duitsland). Zij studeerde schoolmuziek aan de Hochschule für Musik und Theater en Geschiedenis in Hamburg. De eerste dirigeer ervaring vergaarde zij bij het koor van de Kunsthochschule Hamburg. Na haar examen in 1995 ging zij naar Nederland en studeerde zij zang bij Gerda van Zelm, Meinard Kraak en Barbara Pearson aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2000 behaalde zij haar zangdiploma en vervolgde Maria haar opleiding bij o.a. Magreeth Honing. Daarnaast was zij bijna 10 jaar lid van diverse professionele koren, o.a. Capella Amsterdam en het Groot Omroepkoor, verder zong zij meerdere projecten mee met het Berliner Vocal Consort en Capella Figuralis van Jos van Veldhoven. Maria was van 2008 – 2013 verbonden als muziekdocente aan de Vrije school in Den Haag en geeft nu muziekles aan groep 1 tot en met 8 van de Nutsschool in Wassenaar.

Maria Rosenmöller is als sopraansoliste regelmatig in uitvoeringen in binnen- en buitenland te horen, waaronder veel oratoria, zoals de Schöpfung van Haydn, de Nelsonmis van Haydn, de Passies, het Weihnachtsoratorium en vele Cantaten van Bach en Händel, alsook diverse recitals met liederen, vooral Duitse liederen.

Zij is als cantrix verbonden aan de Protestants Christelijke Gemeente Het Kruispunt in Voorschoten. In deze functie dirigeerde zij taalrijke kerkdiensten en concerten, cantates, opera’s, a-capella programma’s. Maria is met het badkamerkoor aan het Randstedelijk zanginstituut verbonden en geeft daar ook regelmatig stemvormingscursussen. Tevens geeft zij stemvorming aan de oratoriumvereniging Exultate Deo in Voorschoten.

Sinds drie jaar is zij artistiek leider van de Stichting DoreMifa, een initiatief om een jaarlijks terugkerend muzikaal evenement (gezinsmusical) te organiseren, waar zowel (groot)ouders als kinderen actief bij betrokken zijn.

Meer informatie over Maria is te vinden via www.mariarosenmoller.nl