Overzicht concertagenda

Concert: Avondmuziek | zondag 19 november, 16.00 uur

Vox Clara is sinds 2023 een gemengd vocaal ensemble dat meerstemmige muziek – van klassiek tot modern, van religieus tot werelds – uitvoert onder de bezielende leiding van dirigente Maria Rosenmöller. Het eerste concert in nieuwe samenstelling vindt plaats op zondag 19 november van 16.00-17.00 uur in de Dorpskerk in Voorschoten.

Het thema is Avondmuziek en past bijzonder goed bij deze tijd van het jaar. Verstild, weemoedig, hoopvol en bovenal prachtig van klank. Met vijf-, zes- of zelfs achtstemmige stukken weet het koor de luisteraar steeds weer te ontroeren. Dat komt door de focus op klank die dit koor nastreeft. Het oudste werk is de cantate Gott, hilf mir van Dietrich Buxtehude. Natuurlijk ontbreken romantische componisten als Johannes Brahms (Abendständchen, Nachtwache I en II), Felix Mendelssohn-Bartholdy (Denn er hat seinen Engeln) en Josef Rheinberger (Abendlied) niet. Zij componeerden stemmige muziek over de mens in relatie tot natuur, oude verhalen en spiritualiteit. Vaak op teksten van dichters uit die tijd. Maar ook het prachtige Stars – ‘myriads of beating hearts of fire’ – van de Letse componist Eriks Esenvalds (geb. 1977) zal deze middag klinken.

Het concert maakt deel uit van de reeks Inloopconcerten van de Dorpskerk, Kerkplein 2 te Voorschoten. De toegang van deze concerten is gratis, maar een vrijwillige bijdrage bij de uitgang wordt zeer op prijs gesteld.

Aanvang: 16.00 uur

Toegang: gratis

Wilt u op de hoogte blijven van ons actuele concertaanbod en de laatste nieuwtjes lezen over VOX Clara? Bekijk dan eens onze Facebook pagina.