Overzicht concertagenda

Johannes Passion | zondag 24 maart, 15.00 uur

Op zondag 24 maart a.s. om 15.00 uur zal in de Dorpskerk in Voorschoten de Johannes Passion van Johan Sebastian Bach klinken.

Het kamerkoor Vox Clara en Orkest Polyphonia nemen onder de leiding van dirigente Maria Rosenmöller de luisteraar mee in het verhaal over het lijden van Jezus. Het gaat over verraad, vijandige bejegening, verdriet en inkeer. De Johannes Passie is de evenknie van de Mattheus Passion. Korter en in veel opzichten heftiger. Maar ook met ontroerende koralen en aria’s. Het prachtige slotkoor ‘Ruht wohl’ zal elke luisteraar beroeren, ieder op eigen wijze. Dat is ook de kracht van de passies van Bach. Het is een verhaal dat ook de luisteraar omvat.

De rol van evangelist wordt vertolkt door Marco Pedreira. De solo’s worden, zoals gebruikelijk bij Vox Clara, bezet vanuit het koor. De uitvoering van de Johannes Passion is onderdeel van een Passiedienst met Ds. Bert Boter als voorganger.

Na afloop van de uitvoering is er een collecte aan de deur. Als richtbedrag geldt hier 10 euro per persoon.

Wilt u op de hoogte blijven van ons actuele concertaanbod en de laatste nieuwtjes lezen over VOX Clara? Bekijk dan eens onze Facebook pagina.